en sonunda sağlıklı bir lucene indexim olucak =)
Indexing speed: 1177.3224 documents/second; progress: 99.999794%|#]
bide şu satırda bir saat beklemeseydi. ve mutlu son
Reindexed 28263507 entities
en sonunda sağlıklı bir lucene indexim olucak =)
Indexing speed: 1177.3224 documents/second; progress: 99.999794%|#]
bide şu satırda bir saat beklemeseydi. ve mutlu son
Reindexed 28263507 entities
bir ara makinem durup durup kendiliğinden kapanıyordu. kurcalarken kurcalarken anladım işlemci 100 dereceyi geçince makine kendiliğinden kapanıyor. cpu yu makineden çıkardım ve fanla metal arasını kulak temizleyeceğiyle temizledim parmak kadar toz birikmiş doğal olarak işlemci soğumuyordu. neyse şimdiki hali şudur.
sensors
k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1: +34.9°C (high = +70.0°C)
34.9 derece. ki kapakları falan takılı kasanın 1 senedir falan bu bir ilk 🙂 neyse komutuda görmüş olduk. sensors komutu linuxde işlemci ve başka detayları kernelin gördüğü kadar döker.
dünden beri basit bir java cache sistemim olsun diye bakınıom. evvela oscache artık ölü. birçok yerde shiftone cache4j görmüşünüzdür bunlarda son 2 senedir falan update olmayan eski cache sistemleri. aslında eski teknolojiye karşı falan değilim amacım sadece öğrenmek. bu arada uzun süredir oscache kullanıyorum onun hızından memnunum production level işler için gidilebilecek bir yol.
asıl gözüme batan ehcache in 2.4.2 versiyonu oldu. basit bir kod yazdım içinde ehcache init de ediliyor ve logda gördüğümden huylandım. 2.4.2 biraz eski bir versiyon şu an sanırım 2.4.5 falan var. neyse bi baktım ehcache init olduğunda sitesine gidip bakıyor ve yeni versiyonu varsa uyarı veriyor 🙂 benimde tek ürünüm ehcache olsa böyle bişey yapardım bu sayede kaç kişi kullanıyor takipde edilir. ama bir cache sistemi bunu yapmamalı diye karar verdim JCS ile yoluma devam ettim. long live JCS.
bu arada bundan 5 ay kadar önce mesul olduğum projelerden birinde oscache den jcs ye geçiş yapmıştım gözle görülür farkla oscache jcs den hızlı. tabii jcs diskde tutabiliyor tcp ile serverlar arası iletişim sağlıyor gibi birçok özelliği mevcut. direk oscache e geri döndüm.
geçen günde infinispan deniyim dedim oda yüksek rakamlarda kanırdı. işlem yaptığım döküman sayısı yaklaşık 11 milyondu. ve hibernate search ile indexlenen data yaklaiık %90 da kalmıştı ve üstünden 12 saat geçmişti 🙂 doğal olarak iptal ettim ve bıraktım.
eskiden web uygulamasının içine gidilip ln ile link atılırdı resimlerin falan bulunduğu path için. artık
<property name=”alternatedocroot_1” value=”from=/orderstore/* dir=C:/stryker_cci/orderstore”/>
ile link veriliyor bu sayede açılışta glassfish tıkanmıyor. diğer durumda “glassfish waits forever”. ln ye gerek kalmıyor direk glassfish web xml de kaynak yeri bildirilmiş oluyor tertemiz.
daha detaylı açıklama için
http://wikis.sun.com/display/GlassFish/FaqAlternateDocrootResourcePath