ufak bir java projesi ve cache

dünden beri basit bir java cache sistemim olsun diye bakınıom. evvela oscache artık ölü. birçok yerde shiftone cache4j görmüşünüzdür bunlarda son 2 senedir falan update olmayan eski cache sistemleri. aslında eski teknolojiye karşı falan değilim amacım sadece öğrenmek. bu arada uzun süredir oscache kullanıyorum onun hızından memnunum production level işler için gidilebilecek bir yol.

asıl gözüme batan ehcache in 2.4.2 versiyonu oldu. basit bir kod yazdım içinde ehcache init de ediliyor ve logda gördüğümden huylandım. 2.4.2 biraz eski bir versiyon şu an sanırım 2.4.5 falan var. neyse bi baktım ehcache init olduğunda sitesine gidip bakıyor ve yeni versiyonu varsa uyarı veriyor 🙂 benimde tek ürünüm ehcache olsa böyle bişey yapardım bu sayede kaç kişi kullanıyor takipde edilir. ama bir cache sistemi bunu yapmamalı diye karar verdim JCS ile yoluma devam ettim. long live JCS.

bu arada bundan 5 ay kadar önce mesul olduğum projelerden birinde oscache den jcs ye geçiş yapmıştım gözle görülür farkla oscache jcs den hızlı. tabii jcs diskde tutabiliyor tcp ile serverlar arası iletişim sağlıyor gibi birçok özelliği mevcut. direk oscache e geri döndüm.

geçen günde infinispan deniyim dedim oda yüksek rakamlarda kanırdı. işlem yaptığım döküman sayısı yaklaşık 11 milyondu.  ve hibernate search ile indexlenen data yaklaiık %90 da kalmıştı ve üstünden 12 saat geçmişti 🙂 doğal olarak iptal ettim ve bıraktım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *