bind udp den dolayı çöküyor ve anlaşılmıyor

efendim daha evvelde bahsetmiştim sonunda güzel bir dedicated server aldım. kendisi windows 2008 üstünde IIS7 koşturuyor. doğal olarak domainler içinde dns kurmuştum. ki onuda anlattımdı. ISC Bind yazıo servislerde diye 🙂 neysecime. dün bazı arkadaşlar siteye ulaşamıoz demeye başladılar. ben girebiliom ama opendns çözemiyor. allah allah var bi makatlık.

bakınıom bind çalışıyor server lokalde problem yok direk çözüyor ama dışarı makineler bir türlü çözemiyor cache de yoksa ulaşamıyorlar. bakınırken bakınırken event viewer da named ın bir hatasını bulabildim. dipnot: named dns servisinin adı aynı zamanda.

named UDP client handler shutting down due to fatal receive error: host unreachable

başladım bunu aramaya bunla ilgili birkaç bug buldum. anlatılanları okudum kısaca özet geçem oraya buraya link veresim yok şimdi 🙂
bind 9.4 ve 9.5 de falan sadece windowsda udp den bi şekil bind çatlıyor ve cevap veremez oluyor. non responsive bi şekilde kalıyor. bu arada windows services da baktığımda çalışıyor görünüyor. restart edince opendns falan çözer oldu olay anlaşıldı. peki nasıl çözcem diye bakınırken windows 2008 in süper bi özelliğini buldum. event viewer dan olaya sağ tıklayıp “add task for this event” seçiyoruz. ve seçili işlem için isterseniz server size mail atıyor veya sizin istediğiniz bir exe,bat dosyasını çalıştırıyor. hemen bat dosyamı yazdım bu evente bağladım oda bindı restart ediyor.

net stop “ISC Bind”
net start “ISC Bind”

aslında mail gönderende bişeyler pırkalamak lazımdıda o sonra şimdilik durumu kurtarıoz bakalım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *