V8 Benchmark Suite – version 2

yazının başlığındanda anlaşılacağı üzere bu bir test ve sonuçları yazısı. akşam akşam gezinirken google chrome projesnin bloguna rastladım. adam yazısında dediğine göre biz javascripti makine koduna çevirioz ordan çalıştırıoz deli hız yapıo demiş vay dile dedim denemeliyim sonuçda her çeşit browserım var makinemde. ve sonuçlar(denediğim sıra ile):

IE8 Beta 2
Score: 36.0

Richards: 28.7
DeltaBlue: 30.7
Crypto: 37.7
RayTrace: 34.9
EarleyBoyer: 52.4

Opera 9.63
Score: 153

Richards: 80.2
DeltaBlue: 107
Crypto: 84.2
RayTrace: 252
EarleyBoyer: 463

FireFox 3.0.5
Score: 76.5

Richards: 68.5
DeltaBlue: 58.4
Crypto: 75.3
RayTrace: 85.3
EarleyBoyer: 102

Google Chrome
Score: 1659

Richards: 1344
DeltaBlue: 1593
Crypto: 1050
RayTrace: 2069
EarleyBoyer: 2698

IE6 (mouse ile yazıları seçemediğimden screen shot koydum)

bu testten anladığım o ki IE 6 dan 8 e biraz iyileşmiş. google nedendir bilinmez bu testte kol gibi fark bastı. opera beklenmez bir çıkış yaptı. FF ise yine vasat haliyle ortada kaldı. bu skorlarda yüksek olan iyi demekmiş sayfasında öyle diyor.

eğer sizde bu testi uygulamak isterseniz tıklayın. dikkat edin CPU yiyebilio azcıkın 🙂

SEO sorunsalı

genelde forumlarda falan rastlanır böyle sorulara google da yapılan aramada kullanılan kelime büyük küçük harf de farklı sonuçlar verirmi ? cevap verir. ve linklemedede buna göre dikkat edilmesi gerekir sonuçda çok kişi büyük harf kullanmaz.

bide şu açı varki muhasebeciler ve rapor hazırlayan insanlar genelde büyük harf kullanabilir onların arama sonuçlarına hitap etmek için ayrıca seo ayarı verilebilir bu büyük harf muhabbetinden. hmm güzel hikayede seo’nun derdi, etkisinin uzun zaman alması ben hep unutuom yaptıklarımı 🙂

çok kod mu az kod mu?

klasik bir yazılımcının herhangi bi projeyi bitirmeye uğraşırken hep başına gelen bi durum vardır yaz bitir ne çıkarsa, derle toplamı yapsam. yoksa düşünüpmü yazsam bu kod fazlamı oldu azmı oldu soruları döner durur. bu projeden projeye, yazılımcıdan yazılımcıya ve durumdan duruma değişir.

velhasıl az kodmu iyi çok kodmu iyidir ? sorusunun cevabı tam anlamıyla verilemez çünkü argümanlarımız çok fazla. fekat yine nette surferken bu soruyu gördüm ve verilen cevaplardan biri çok hoşuma gitti çevirem dedim.

The best code is no code. No testing, no maintenance, no bugs, no regressions.

You do have to write some code of course but it’s the code you don’t write that sets you apart.

yani: en iyi kod olmayan koddur çünkü test edilmesi bakım yapılması debug edilmesi gerekmez. tabiiki kod yazmalısınız ama sizi diğerlerinden ayıran yazmadığınız kodlar olacakdır.

yazılımsa bu kadar felsefi bakmamak lazım fikrini benimse bu cümleyi tuttuğumu söylerim

ntvmsnbc nin rss modülünde bi problem var


açmışım google reader dan okuyorum olayları ntv nin rss lerden biri ilgimi çekdi tıkladım IIS hata sayfası geldi önce şimdide bu haber yada link problemli diyor garip.

ahanda link

http://www.ntvmsnbc.com/news/469471.asp

eğer ben bu yazıyı yayınladıkdan sonra düzelirse ntv nin rss yayınlayan şeysi biraz erkenci davranıo değilse kökden bi hata var demek.

Youtube izle

türkiyede youtube yasaklanalı çok oldu bi şekil elime geldiydi bu bilgide arkadaşlar sorup duruyor buyrun herkez kullansın. XP de

C:WINDOWSsystem32driversetc

pathını açın ve hosts dosyasını notepad ile açın sonra en sonuna

208.117.236.70 youtube.com
208.117.236.70 www.youtube.com

bu iki satırı ekleyin ve explorer veya firefoxları kapatıp açın girin huzurla izleyin.

Twitter Yslow

yslow bilmeyeniniz yoktur işte bi nevi performans analizi firebug üstüne kurulu bi eklenti. merak ettim az evel twitter ın yslow notu kaç buyrun görün
Twitter:
Performance Grade: B (83)

dedim acep yahoonun puanı kaç sonuçda yslow yahoonun icadı. oda burda

Performance Grade: A (95)

gördüğüm kadarıyla birtek use cdn ayağında ciddi fark atmış yahoo. buda paraya çok dayalı ve twitter’ı ırgalamayan bi ayak sanırım sonuçda twitter USA ya çalışan ingilizce bi site.